wargame.hu

2vh-s német parancsnoki terepjáró

Egy nagyobb, több egységből álló 2vh-s wargame sereghez már illendő parancsnoki járművet beszerezni. A MAC Horch 108 Type 1a járműve nagyon szép, de igen költséges darab, az árából akár 2-3 páncélos is kijön. Éppen ezért kihasználtam a gyártó által nyújtott alternatívát és úgy készítettem el, hogy nyitott és zárt tetejű változatként is használható legyen többféle hadszíntéren, bármely évszakban.

A makettet az útmutató által megadott sorrendben állítottam össze, ami a sok apró alkatrész miatt nagy odafigyelést igényelt. Szerencsére sorja, öntési hiba nem hátráltatta a munkát. Az elemek jól illeszkedtek, egyedül a beazonosításuk volt egy kicsit problémás, mivel a számozásuk nincs rajta az öntőkereten.

Az építés legvégére hagytam a parancsnoki zászlócska és a tetők felszerelését. A zászló rúdja gombostű, amire öntapadós paírt ragasztottam, melyet előzőleg méretre vágtam. A papírt pár csepp pillanatragasztóval megkeményítettem. A kinyitott és az összezárt ponyvatetőbe félbevágott, felmelegített gombostűt szúrtam majd a megfelelő helyzetbe állítva pillanatragasztóval rögzítettem. Végezetül felmelegített gombostűvel kilyukasztottam a zászló és a tetők helyét a járművön.

ww2_nemet_horch_1

ww2_nemet_horch_2

ww2_nemet_horch_3

A festéhez a pótkerekeken keresztül műanyag kupakra ragasztottam a makettet, majd ecsettel az egészet lefestettem híg Modell Master akril panzer gray-el. A gumik, a ponyvák, az ülések, a tükrök, a műszerfal és a zászló festéséhez Revell Akrylt használtam. A zászló a hadtest (Corps) parancsnoki jármű jelzésének színeit és formáját mintázza.

ww2_nemet_horch_4

ww2_nemet_horch_5

ww2_nemet_horch_6

Végezetül felragasztottam a matricákat és híg fekete temperával befolyattam a motorháztető rácsait, a ponyvákat, az ajtók és zsanérok vonalait.

A játék- és harckész jármű, a méretei és a hat kereke miatt nagyon impozáns látványt nyújt, borsos ára ellenére is ajánlom 2 vh-s német sereget építőknek!

, ,