wargame.hu

A Jégmezei csata Móváron

Másodízben a 2008-as Mosonmagyaróvári Makett Kiállításon állítottuk fel a Jégmezei csatát bemutató diorámánkat.

jegmezo_movar_14

Több fejlesztést végeztünk rajta a 2007-es németországi bemutató óta. Sűrűbbé, így élethűbbé tettük a fenyőerdőt, közepén egy fatemplommal.
A partvonal egyhangúságát egy stéggel, két telelő csónakkal és kövekkel törtük meg. Továbbá kifestettünk még több figurát, köztük egy teljes orosz tartalék egységet, elesett harcosokat, és vagy 40 darab egyedi készítésű fémfigurát, melyek jelentősen színesítették az összképet. Az erdővel átellenben felállítottuk az orosz sereg táborának egy részét, málhás szánokkal, sáncokkal. Persze az egységeket, összecsapásokat is egy kicsit máshogy rendeztük el, a korábbinál több közelharcjelenettel próbáltuk visszaadni a küzdelem hevességét.

jegmezo_movar_01 jegmezo_movar_02 jegmezo_movar_03 jegmezo_movar_04 jegmezo_movar_05 jegmezo_movar_02 jegmezo_movar_03 jegmezo_movar_04 jegmezo_movar_05 jegmezo_movar_06 jegmezo_movar_07 jegmezo_movar_08 jegmezo_movar_09 jegmezo_movar_10 jegmezo_movar_11 jegmezo_movar_12 jegmezo_movar_13 jegmezo_movar_15 jegmezo_movar_14 jegmezo_movar_16 jegmezo_movar_17 jegmezo_movar_18

Szombaton már 8-kor Móváron voltunk, mégis csak délután egy órára lettünk teljesen kész a dioráma felállításával, amit a kértnél kicsit kisebb asztal és a már megindult nézők hada nehezített. Még az utolsó percekben is festegettük, zászlókkal díszítettük a seregeket.
A munkánk meghozta gyümölcsét, gyerekek tolongtak, percekig nézegetve a csatát mindkét kiállítási napon. A sok tank és repülő között sikerült a majd 700 figurás diorámával egy kicsit színesítenünk a rendezvényt.

A dioráma készítésében résztvevők:
Gussev, Alexandr (saját készítésű figurák)
Iványi Gábor (figurafestés)
Schäfer Zsolt (tereptárgyak, figurafestés)
Takács Krisztián (figurafestés)
Tarr Gábor (figurafestés)
Wild, Uwe Jürgen (figurafestés)

, , , , ,