wargame.hu

Honfoglalás kori magyar tábor

A „De Saggitis…”-diorámánkról már csak a magyarok tábora hiányzott, ezért a Bolyai makettkiállításra ezt is elkészítettük, hogy teljessé tegyük a X. századi magyar seregek bemutatását.

10_sz_magyar_tabor_11

Schäfer Zsolt épített egy kis jurtát, én pedig festettem pár legelésző lovat, gyalogos tábori őrséget, beszélgető katonákat, táltost és egy családot. Az utolsó képeken látható még pár lovas íjász harc közben is. A figurák többségét Alex Gussev készítette, kivéve a 4. és 5. képen láthatókat. Ezeket az Italeri mongol lovasainak felsőtestéből és a Zvezda orosz lovagi szettjének gyalogos íjász figuráiból alakítottam át.

10_sz_magyar_tabor_09Mint mindig, itt is elmondható, hogy Alex figurái kiváló minőségűek. Sorjának vagy az öntési vonalnak nyoma sincs rajtuk. A finom részletek festése nem könnyű, de a végeredmény bőségesen kárpótol a ráfordított időért. A legnagyobb kihívást a keményített bőrpáncél látványának visszaadása jelentette. Ezt úgy értem el, hogy először feketére festettem a bőr részeket, majd sárgás világosbarnával kihúztam a nagy felületeket, szárazecseteltem a pikkelyes részeket, majd a Citadel Flesh Wash-al átmostam az egészett. Ezt leszámítva csak Revell akril festéket használtam. A kész figurákat selyemfényű lakkal fújtam le, és ezután újra festettem a fémszínű részeket.

Ezeket a figurákat a Valdemar hozza forgalomba, tőlük lehet közvetlenül megrendelni.

10_sz_magyar_tabor_01 10_sz_magyar_tabor_02 10_sz_magyar_tabor_03 10_sz_magyar_tabor_04 10_sz_magyar_tabor_05 10_sz_magyar_tabor_06 10_sz_magyar_tabor_07 10_sz_magyar_tabor_08 10_sz_magyar_tabor_12 10_sz_magyar_tabor_13 10_sz_magyar_tabor_14 10_sz_magyar_tabor_15

, , ,