wargame.hu

Római vezér figurák készítése

A jelenleg kapható szettekből nem túl sokféle tiszt, jelvényhordozó és zenész adható a seregekhez. A különböző testrészek cseréjével és jelvények készítésével változatosabb vezér figurákkal bővíthetjük seregünket. A cikkben a köztársaság korabeli római seregem vezérkarát mutatom be.

fasciaA levágott testrészeket pillanatragasztóval illesztettem az új helyükre. Sok esetben az egyes testrészek erőteljes meghajlításával (pl. fej elfordítása, kéz behajlítása) is érdekes figura készíthető. Gyakori volt a köpeny is, ami a gyári figurákon ritkán fordul elő. Ezeket vékony „zörgős” nylon zacskókból vágtam ki, majd pillanatragasztóval erősítettem a figurákra. A festéshez szükséges merevségüket szintén a rájuk folyatott pillanatragasztóval értem el. A jelvényeket maradék műanyagokból készítettem.

A mellékelt fotók az eredetivel együtt mutatják be az átalakított figurákat.Az elsőn Julius Ceasar látható Antoniusszal és legátusaival, a következő kettőn tribunusok és centuriók, majd jelvényhordozók és zenészek láthatók.

01_ceasar_es_legatusai 02_centuriok 03_jelvenyek 04_jelvenyek05_kurtosok 06_tribunusok 07_tribunusok

, ,