wargame.hu

Téli egyenruhás német gyalogság, 2vh.

ww2_teli_ruhas_nemetek_13_arcokAz 1941-42-es és az 1942-43-as, különösen hideg és hosszú tél nagyban hozzájárult a német hadsereg támadó hadműveleteinek elakadásához a keleti fronton. A német katonáknak Moszkva előtt és Sztálingrádban is nagyrészt nyári ruházatban kellett felvenniük a harcot a támadó szovjet hadsereggel.

A csapatokat különböző téli ruházattal igyekeztek ellátni. Leggyakrabban egyszerű nagykabátot kaptak a katonák, de egyes alakulatok kifordítható (terepszínű/fehér) kabáttal, fehér nadrággal, kesztyűvel és fehér sisaktakaróval is el voltak látva.

ww2_teli_ruhas_nemetek_15_arcok2006-ban jelent meg a piacon az Italeri 6068 – German Elite Troops szetje, amiből kiváló téli ruházatú katonákat festhetünk. Ugyanezeket az öntőkereteket találhatjuk egyébként a Revell 02584 – German Mechanized Infantrymen szettjében is.

A figurák nem igényeltek komolyabb sorjázást, csak a rohamsisakok tetején kellett az öntőforma elcsúszásának nyomán kialakult éleket óvatosan levagdosni.
A nagykabátos katonákat szabványos német olajzölddel (Revell 66), a fehér kabátosokat világos szürke alapszínre festettem. Ezután a nagykabátosok ruháinak ráncait, szíjait, sisakhajlatát nagyon híg feketével befolyattam, majd olajzöld-világosszürke keverékével szárazecseteltem. A fehér ruhásokat csak fehérrel szárazecseteltem, illetve a nagyobb felületeket teljesen fehérre festettem.

ww2_teli_ruhas_nemetek_14_arcokEzután következett az arcok festése. Világos testszínnel alapoztam, majd nagyon híg barnával (Model Master Acryl Leather) befolyattam és utána az arcot, orrot állat világos testszínnel újra átfestettem. Ezután jött a szíjak táskák és a fegyverek fa részeinek festése. Egy napos száradás után matt lakkal lekentem a figurákat. Már csak a fém részek festése maradt hátra. Az övcsatokat acél színűre a fegyverek fém részeit gunmetal-ra festettem, majd ezeket acél színnel szárazecseteltem. A katonák talpai a Figurák talpalása című cikk alapján készültek, azzal a különbséggel, hogy a teniszsalakra kent faragasztóra nem füvet, hanem szódabikarbónát szórtam.

ww2_teli_ruhas_nemetek_01 ww2_teli_ruhas_nemetek_02 ww2_teli_ruhas_nemetek_03 ww2_teli_ruhas_nemetek_04 ww2_teli_ruhas_nemetek_05 ww2_teli_ruhas_nemetek_06 ww2_teli_ruhas_nemetek_07 ww2_teli_ruhas_nemetek_08 ww2_teli_ruhas_nemetek_09 ww2_teli_ruhas_nemetek_10 ww2_teli_ruhas_nemetek_11 ww2_teli_ruhas_nemetek_12

, ,